Wiecker Tribbenaol terug met ‘Grande Finale’

Narrenrechtbank ’t Wiecker Tribbenaol keert na een jaar afwezigheid terug op de bühne. Onder de naam ‘Grande Finale’ beleeft de Maastrichtse traditie een laatste voorstelling, gepland op zondag 24 november 2019, aanvang 14.00 uur.

Tijdens de Grande Finale worden uiteraard één of meerdere bekende Maastrichtenaren gedaagd, maar ook zal een aantal eerder veroordeelden een rol krijgen. Plaats van handeling is het Theater aan het Vrijthof. Wie zich moet komen verantwoorden, wordt rond de zomer bekend gemaakt. Onder andere Erwin, Frans Theunisz, Ziesjoem!, Jan Janssen en Duo X-Elle hebben al toegezegd mee te doen aan het laatste Wiecker Tribbenaol. 

Ed Moenen, voorzitter van de nieuwe stichting Revue aon de Maos die de organisatie op zich neemt: “Zo krijgen we een middagvullend programma met gedaagde(n), maar ook met andere bekende Maastrichtenaren die, al dan niet zingend, een rol krijgen. Daarmee denken wij dat we deze mooie traditie op een waardige manier afsluiten.” Volgens Moenen wordt het steeds lastiger een Tribbenaol van de grond te krijgen. “Financieel, qua vrijwilligers maar ook in de zoektocht naar geschikte gedaagden. Daarom deze Grande Finale.” 

Kaarten voor deze laatste narrenrechtbank kosten €19,50 en zijn vanaf zaterdag 11 mei om 10.00 uur te koop via de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof. 

’t Wiecker Tribbenaol is een traditie in de rijke carnavalscultuur van Maastricht. Vele bekende Maastrichtenaren dienden zich de afgelopen jaren te verantwoorden voor deze ‘rechtbank’. Onder hen namen als deken Hanneman, Gerd Leers, Mao en Truus, Jo Coenen, Benoit Wesly, Maria van der Hoeven, Eric Jaspers, Ziesjoem! en Frans Theunisz.