Stadsbibliotheek/ Centre Céramique is vanaf woensdag 20 mei weer open!

Stadsbibliotheek/ Centre Céramique is de eerste van de culturele instellingen die opengaat in Maastricht. Vanaf woensdag 20 mei zijn de bibliotheekleden weer welkom in Centre Céramique. Vanwege het coronavirus is niet alles meteen weer zoals het was. We hebben te maken met strenge maatregelen, zodat het voor iedereen veilig is om de bibliotheek te bezoeken:

  • Beperkte openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 13.00 – 17.00u
  • Bibliotheekleden kunnen lenen, uitzoeken en terugbrengen
  • De ingeleverde materialen gaan 72 uur in quarantaine. Daarna is het corona-virus niet meer actief
  • Iedereen wordt gevraagd het bezoek zo kort mogelijk te houden. Studeren is nog niet mogelijk

De medewerkers doen er natuurlijk alles aan om het bezoek van de klant zo aangenaam mogelijk te maken. “Het voelt heel goed, om na de afhaalbieb, nu de deuren van de bibliotheek weer verder te kunnen openen. Al onze medewerkers willen niets liever dan onze klanten weer als altijd, veilig kunnen ontvangen. Het gaat in stapjes, maar wij zijn er klaar voor!”, aldus Stef Niekamp directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Niet stil gezeten…

Gedurende de afgelopen 2 maanden heeft de organisatie niet stil gezeten. De bibliotheek heeft een Thuisbieb pagina ingericht met een uitgebreid online aanbod met e-books, luisterboeken, cursussen en nog veel meer. Vervolgens is de Afhaalbieb georganiseerd waar bibliotheekleden eigen samengestelde boekenpakketjes konden afhalen. Bij het openen van Centre Céramique wordt deze service niet meer verleend. De afgelopen weken zijn ook de verbouwingswerkzaamheden gewoon doorgegaan.

Vervolgstappen

Alles wordt in het werk gesteld om ook Bibliotheek Heer en Malpertuis zo snel mogelijk te openen. Ook wordt het opstarten van onze andere services zoals Bibliotheek op School en de Boek aan Huis in gang gezet.

Maatregelen tegen het coronavirus

Voorschriften van Centre Céramique tegen het coronavirus staan op www.centreceramique.nl

OPENINGSTIJDEN

Dinsdag t/m Vrijdag: 13.00 – 17.00 u