Beste Buurtbewoners,

Hierbij enkele nieuwsberichten van Buurtnetwerk Céramique, de Gemeente Maastricht en externe organisaties, met daaruit als agenda:

 • Zondag 6 t/m zondag 27 november 2022: Foto expositie Etienne van Sloun
 • Zaterdag 19 november 2022: Opruimen zwerfvuil in binnentuinen Céramique
 • Zaterdag 19 november 2022: Wandel met een gids met Bureau Europa
 • Donderdag 24 november en diverse andere donderdagen in 2022/2023: Afwisselende kookworkshop menu’s Limburgse Keuken
 • Woensdag 30 november 2022: Vergadering HBV’s/VVE’s Céramique
 • Zondag 11 december 2022: Buurtborrel van Buurtnetwerk Céramique in Ipanema
 • Vanaf dinsdag 17 januari 2023: Bridgeclub in Torenzaal van Ipanema

1.3 Kookworkshops Limburgse Keuken in 2022 en 2023

Aanpak/werkwijze kookworkshop

Er wordt in deze 4-5 uur durende workshop gezamenlijk gekookt, gegeten, gedronken en natuurlijk genoten in een mooi verzorgde ambiance. De workshop is kleinschalig opgezet zodat er voldoende tijd en ruimte is voor begeleiding. U kunt individueel of met meerdere personen deelnemen. Kookervaring is niet vereist; alles wordt duidelijk uitgelegd en u wordt, indien gewenst, geholpen.

U krijgt:

 • Een proeverij van lokale Limburgse producten en wijn
 • Achtergrond informatie en uitleg over het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht dat vervolgens door de deelnemers zelf wordt gemaakt
 • Begeleidende dranken
 • De receptuur wordt na afloop per mail toegezonden.

Ons doel is u een heerlijke Bourgondische avond te bezorgen en u te verassen met de ontdekking van de Limburgse Keuken.

Locatie

De locatie is in het centrum van Maastricht en goed bereikbaar (nabij station). De workshop vindt plaats op de eerste etage en is via een ruime trap te bereiken maar vraagt wel voldoende mobiliteit.

Data in 2022/2023

 • Workshop Herfst Menu op donderdag 24 november
 • Workshop Kerst Menu op Donderdag 08 december en donderdag 15 december
 • Workshop Winter Menu op Donderdag 12 januari en donderdag 26 januari
 • Workshop Carnaval Menu op Donderdag 9 februari en donderdag 23 februari
 • Workshop Lente Menu op Donderdag 9 maart en donderdag 23 maart

Aanvang is steeds om 17.30 uur

Kosten

Kosten voor deze workshops zijn € 60,- per persoon per workshop (inclusief drankjes en vooraf hapjes).

Aanmelden

U kunt zich per workshop aanmelden middels algemeen@bpfceramique.nl met vermelding van naam, aantal personen, emailadres, telefoonnummer en de workshop(s) met de voorkeurs datum.

U wordt na aanmelding verder en uitvoerig geïnformeerd. Voor meer info: 0627497359

1.4 Vergadering HBV’s/VvE’s op woensdag 30 november 2022

Op woensdag 30 november 2022 om 19 uur wordt in de Koepelhof onder leiding van Frans van Wetering van Buurtnetwerk Céramique de vervangende vergadering voor de bestuursleden van HBV’s en VvE’s in de wijk Céramique georganiseerd. Vervangend, omdat de geplande vergadering van 5 oktober 2022 helaas op het laatste moment niet door kon gaan.

De uitnodiging en eerder verstuurde detailinformatie en agenda zijn opnieuw richting deelnemers gecommuniceerd via onze sociale media.

1.5 Buurtborrel op zondag 11 december 2022 in Ipanema

Op zondag 11 december 2022 organiseert buurtnetwerk Céramique in de Torenzaal van Ipanema, weer de halfjaarlijkse buurtborrel. Dé gelegenheid, om onder het genot van een hapje en een drankje, buurt- en wijkgenoten te treffen, gezellig bij te kletsen of nieuwe contacten te maken.

 • Locatie: Torenzaal Ipanema, Avenue Céramique 250 Maastricht
 • Datum: zondag 11 december 2022 van 15.00u tot 18.00u
 • Kosten: geen (gratis)
 • Consumpties: eigen rekening (m.u.v. het welkomstdrankje)
 • Aanmelden: bij algemeen@bnwceramique.nl voor 27 november 2022
 • Alsnog verhinderd: gaarne tijdig afmelden.
 • Vermelden: naam en aantal personen
 • Extra: minimaal 45 personen en maximaal 70 personen.

1.6 Herstart Bridgeclub in Torenzaal van Ipanema vanaf 17 januari 2023

Het is gelukt. We hebben een locatie kunnen vinden voor onze bridgeclub. Een heel fijne en ruime locatie, met de mogelijkheid om voorafgaand aan het bridgen op uw gemak te gaan lunchen of aansluitend nog wat na te borrelen/drinken in het gezellige restaurant.
Herstart op 17 januari 2023 vanaf 13.30u (inloop vanaf 13.00u) tot 16.30u en vervolgens op 31 januari 2023 in de Torenzaal van Ipanema, Avenue Ceramique 250.

We kunnen daarna elke 2e en 4e dinsdagmiddag van de maand bridgen, tenzij Ipanema zelf een grote partij verwacht. Dit wordt tot uiterlijk 2 weken vooraf kenbaar gemaakt en wij kunnen dan bijv. uitwijken naar een andere dinsdagmiddag.

Tot nu toe waren er, buiten de afspraak om minimaal 2 consumpties te nuttigen, geen kosten. We maken gebruik van elektronische kastjes om de uitslagen in te voeren, die vervolgens in een systeem van de Nederlandse Bridgebond (NBB) verwerkt worden. Hierdoor is aan het einde van de bridgemiddag binnen enkele minuten de uitslag bekend. De NBB vraagt hiervoor een kleine bijdrage.
Om deze kosten te dekken, vragen wij voortaan een bijdrage van € 1 per persoon als u komt bridgen.
U kunt altijd komen, ook als u geen partner hebt. Er is altijd een partner beschikbaar.
Bent u nog geen “lid” van deze bridgeclub, maar heeft u wel interesse, dan kun u zich aanmelden of informatie opvragen bij algemeen@bnwceramique.nl onder vermelding van naam en emailadres.

3 Berichten van externe organisaties

3.1 Bureau Europa: bijv. wandel met een gids op zaterdag 19 november 2022 (tekst rechtstreeks overgenomen van de website van Bureau Europa)

Bureau Europa werd in 2006 opgericht als NAi Maastricht, een dependance van het voormalige Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam. Sinds 2013 opereert de organisatie onafhankelijk als Bureau Europa, platform voor architectuur en design.

Als presentatieplatform en netwerkorganisatie presenteert Bureau Europa tentoonstellingen, lezingen, workshops, rondleidingen door de stad en andere discursieve activiteiten op het gebied van architectuur, stedenbouw en vormgeving. Vanuit een maatschappelijk perspectief wil Bureau Europa kennisproductie en talentontwikkeling bevorderen binnen het culturele domein. Deze doelstellingen krijgen vorm in culturele projecten binnen het instituut en in de openbare ruimte. Bureau Europa richt zich primair op de gedeelde sociale agenda van Europa en de Euregio Maas-Rijn.

Met haar programma ambieert Bureau Europa de analyse van de ontworpen omgeving te activeren en uit te breiden door middel van samenwerkingsverbanden en projecten die nieuwe verhalen vertellen over onze steden, het ontwerp en de omgeving. Bijvoorbeeld: Zaterdag 19 november, 14.00 uur: In geval van nood! Verstoppen, verschuilen en verschansen in Maastricht.

Voor meer informatie: https://www.bureau-europa.nl/agenda/