Beste Buurtbewoners,
Hierbij nieuwsberichten van Buurtnetwerk Céramique, de Gemeente Maastricht en een aantal externe instanties/organisaties.

1) Berichten van Buurtnetwerk Céramique

1.1) Stand van zaken en impact voor activiteiten in 2022

Op dinsdag 25 januari 2022 zijn er, per woensdag 26 januari 2022, een groot aantal versoepelingen afgekondigd. Dit ondanks het extreem hoge aantal besmettingen en daarom ook met, in eerste instantie, een looptijd van 3 weken. Daarna zal bekeken worden wat het effect van deze versoepelingen is en, afhankelijk daarvan, wordt opnieuw bepaald hoe nu verder.

We zijn natuurlijk heel blij, dat op dit moment weer meer mogelijk is. Zeker voor de horeca, ondernemers en cultuursector. Maar we vinden het, gezien de bovengenoemde slag om de arm van 3 weken, te prematuur om nu al enthousiast te beginnen met het regelen en opstarten van onze “on hold” staande activiteiten.

We volgen het nieuws en de maatregelen op de voet en pakken onze activiteiten op zo gauw dat echt mogelijk lijkt. Informatie over onze activiteiten wordt tijdig gepubliceerd op onze website www.bnwceramique.nl, op onze Facebookpagina en via onze digitale brief (e-mail).

N.B. Wilt u onze nieuwsberichten persoonlijk ontvangen, meld u dan aan via algemeen@bnwceramique.nl.

2) Berichten van Gemeente Maastricht

2.1 Aanslag gemeentelijke belastingen is naar je onderweg (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)

Vanaf 31 januari worden, verspreid over de maand februari, ca. 530.000 aanslagbiljetten met de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen bezorgd in Limburg. Zo’n 227.000 belastingplichtigen (43%) ontvangen de belastingaanslag van BsGW niet meer per post maar digitaal in hun persoonlijke Berichtenbox van MijnOverheid. Mensen die een digitaal aanslagbiljet ontvangen, krijgen geen papieren aanslagbiljet meer.

Is stijging van de WOZ-waarde normaal?
Op dat aanslagbiljet staat ook de nieuwe WOZ-beschikking met de WOZ-waarde van een woning of pand. Het is natuurlijk prettig dat uw huis meer waard wordt, maar de sterk gestegen huizenprijzen zijn ook terug te zien in hogere WOZ-waarden. Voor de WOZ-beschikking van 2022 wordt de marktontwikkeling van 2020 gebruikt, de periode tussen 1 januari 2020 en 1 januari 2021. Bij het bepalen van de WOZ-waarde kijkt BsGW onder meer naar de marktwaarde en de verkoopprijzen van soortgelijke woningen in de omgeving. Gelet op de ontwikkeling van de afgelopen jaren, ligt de stijging van de WOZ-waarde in 2022 in het verlengde van de oplopende huizenprijzen van het jaar daarvoor.

WOZ-bezwaar? Bel eerst met BsGW
Bel BsGW als u vragen heeft over de WOZ-waarde. Wij helpen u graag.

Klik voor meer informatie

2.2 Mosaterrein op weg naar een nieuwe bestemming (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)

Op zaterdag 19 februari vindt een informatiebijeenkomst plaats over de ontwikkeling van het voormalig Mosaterrein in Wyckerpoort-Noord. Omwonenden en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich bij te laten praten en hun ideeën, reacties en vragen te delen.

De bijeenkomst vindt plaats in De Letterdoes aan het Old Hickoryplein. Meer informatie over het tijdstip, programma en aanmelden volgt binnenkort. Ontwikkelaar 3W organiseert de bijeenkomst, samen met gemeente Maastricht en Projectbureau A2 Maastricht. 3W ontwikkelt het gebied in opdracht van Servatius en Weski Vastgoed, de eigenaren van het terrein.

Klik voor meer informatie

2.3 De vijf visies van Maastricht van Morgen (tekst uit nieuwsbrief Gemeente Maastricht)

Maastricht heeft sinds 26 januari 2022 een nieuwe stadsvisie. ‘Perspectief voor een gezonde stad’ prijkt als titel op de kaft. De gemeenteraad stemde er op 26 januari 2022 in meerderheid mee in.

Klik voor meer informatie

3) Berichten van externe instanties/organisaties

3.1 Beetje bij beetje is meer mogelijk (tekst uit nieuwsbrief januari 2022 van Centre Céramique)

Gelukkig is de muziekschool weer open. Ook zijn er natuurlijk onze expo’s over de geschiedenis van Maastricht, Reframed by Loraine Bodewes en Maastricht/Japan. Ben je niet zo digitaal vaardig? Heb je hulp nodig bij je coronatoegangsbewijs, je belastingaangifte of wil je beter kunnen omgaan met je computer? Neem dan contact op met onze klantenservice en zij helpen je verder. Voorlezen is altijd gezellig. Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat dit weer centraal. Laat je inspireren op onze site. Er is weer een hoop te beleven in Centre Céramique.

t/m 27 maart 2022: Reframed by Loraine Bodewes
Keurmeesters, standhouders, excentrieke kunstkenners en flamboyante bezoekers. Loraine Bodewes fotografeert ze al ruim vijftien jaar op de wereldberoemde en toonaangevende kunstbeurs TEFAF. Een verzameling beelden die de kijker telkens verwondert en een nieuw kunstwerk vormen.

Wat deed d’Artagnan in Maastricht?
In Centre Céramique wordt de geschiedenis van Maastricht verteld… Er staat een hele grote maquette van Maastricht. Hier zie je hoe Maastricht eruitzag in de 18e eeuw. Lodewijk XIV heeft deze laten maken van de stad. D’Artagnan was zijn gardeofficier en is in Maastricht overleden.

Jaaaa, ook de muziekschool is weer helemaal open!
Hoogste tijd om je muzikale ambities waar te maken. Leer nu het muziekinstrument van je dromen te bespelen. Of je nou jong of oud bent, van muziek heeft iedereen plezier (behalve de buren misschien ;-). Check onze website of wandel gewoon een keertje binnen. Een proefles is helemaal gratis.

26 JANUARI t/m 5 FEBRUARI Nationale Voorleesdagen
Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig! Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijg je allemaal leuke tips. Als je kind deze week (gratis) lid wordt van de bibliotheek krijgt hij/zij een monster vingerpopje uit het winnende prentenboek ‘Maar eerst ving ik een monster’.

18 JANUARI t/m 12 FEBRUARI Mini-expo / Glass Room Experience
Het is een expo over data en privacy. Hoeveel (persoonlijke) data wordt er verzameld en wat gebeurt daarmee? Wie verzamelt dit eigenlijk? En hoe beoordeel je nepnieuws?

8 FEBRUARI Belastingspreekuur
Kun je hulp gebruiken bij je belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Samen met Stichting First Fiscale Rechtshulp bieden we een gratis belastingspreekuur. Interesse?

ELKE WOENSDAG EN VRIJDAG: Klik en Tik
Ken je iemand die niet zo handig is met de computer en internet? Of ben je zelf niet zo handig… Wij organiseren de cursus Klik & Tik waarin je de basis leert voor het gebruik van de computer, internet, facebook, skype, social media en WhatsApp.

3.2 Let’s go tot he movies (tekst uit nieuwsbrief van Lumière)

Geweldig nieuws: we gaan weer open! Vanaf 11:00 uur woensdag 26 januari 2022 ben je van harte welkom in ons restaurant. We hebben net iets langer de tijd nodig om alles tiptop in orde te maken voor de heropening van onze cinema. Daarom draaien we vanaf donderdag 27 januari weer films in onze filmzalen. We kijken er ontzettend naar uit om je weer te ontvangen. We hebben namelijk héél veel moois voor je in de aanbieding: van LICORICE PIZZA tot AMÉLIE tot THE TRAGEDY OF MACBETH. Ons filmhart maakt er een blij sprongetje van. Dat van jou hopelijk ook.

Openingstijden restaurant
Ma – vr: 11.00 – 22.00u
Za – zo: 10.00 – 22.00u

Openingstijden cinema (vanaf do 27 jan)
Ma & di: 17.00 – 22.00u (tel. bereikbaar tot 20.00u)
Wo – za: 13.00 – 22.00u (tel. bereikbaar tot 20.00u)
Zo: 11.00 – 22.00u (tel. bereikbaar tot 20.00u)