In verband met de relevantie van betreffende informatie, hierbij alleen 2 nieuwsberichten van de Gemeente Maastricht.

1) Berichten van Gemeente Maastricht

1.1 Wat doe je tegen ratten? (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)

Dondersteentje Lewie geeft advies. Even voorstellen: Lewie, bruine rat en stripfiguur.

De gemeente Maastricht heeft in samenwerking met Woonpunt, Servatius en Maasvallei een stripfiguurreeks over de rat ‘Lewie’ opgezet. De bedoeling van de strip is dat Lewie jou meer informatie geeft over ratten en hoe je rattenoverlast kunt voorkomen. Je vindt op deze pagina met enige regelmaat een nieuwe aflevering van Lewie!

De invloed van jouw gedrag op overlast van ratten is groot. Denk aan het verkeerd aanbieden van restafval, het bijplaatsen van afval bij milieuperrons, het opslaan van afval in tuinen en het niet opruimen van hondenpoep. Informatie geven zodat mensen rattenoverlast herkennen en zich bewust worden van hun rol hierin is daarom heel belangrijk. In 2022 verschijnen ongeveer 15 korte stripverhalen van 6 plaatjes in de wijkbladen, in de informatiekrantjes van de woningcorporaties en op social media.

Voor aflevering 1 van het stripverhaal en meer informatie:

https://www.thuisinmaastricht.nl/doe-mee/even-voorstellen-lewie-bruine-rat-en-stripfiguur

1.2 Hoe kun je je beschermen tegen cybercriminaliteit? (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)

De kranten staan bol van de berichten over cybercriminaliteit en burgers die slachtoffer worden van bijvoorbeeld phishing. Hoe kun je je beschermen tegen deze praktijken? Centre Céramique nodigt expert Jeroen Duijsens van Expertisecentrum Cyberweerbaarheid (ECCW) uit om in een online presentatie op 15 februari 2022 te vertellen over digitale veiligheid, wat is het en wat kun je zelf doen om je eigen veiligheid te vergroten?

Voor meer informatie en om je aan te melden:

https://www.centreceramique.nl/agenda?pi=48&event_item_id=4201&from=10