Beste Buurtbewoners,

Hierbij weer een aantal nieuwsberichten van Buurtnetwerk Céramique.
In deze periode met alle maatregelen in het kader van het coronavirus info over activiteiten en initiatieven van een andere aard dan normaal gesproken. Mogelijk dat u sommige info ook al via een ander kanaal ontvangen heeft, want we worden momenteel allemaal heel goed en breed geïnformeerd.

Week In Week Thuis

De reguliere versie van de culturele uitagenda van Maastricht: “Week in Week Uit” kan i.v.m. met alle maatregelen tot nader orde niet verschijnen. In plaats daarvan heeft de redactie nu een digitale versie uitgebracht: Week In Week Thuis. Op 10 april 2020 verscheen de 2e versie hiervan met daarin o.a.: Tal van films en documentaires, een wekelijkse blog van Kumulus, cursussen, muziek en Kunst en aandacht voor de hardwerkende lokale horeca-ondernemers die apart worden uitgelicht in Bezorgen / afhalen en Steun de Keukens.

Klik hier voor de nieuwe Week IN Week THUIS.

Afval ophalen (bericht van de Gemeente Maastricht)

  1. Wordt afval nog opgehaald? Onze medewerkers van Stadsbeheer staan ook tijdens deze periode voor u klaar. Dat betekent dat uw huisvuil gewoon wordt opgehaald. Uitzondering is oud papier. Voorlopig wordt er geen papier opgehaald. Papier kunt u wel nog gratis kwijt bij de milieuperrons of milieuparken. Die milieuparken zijn ‘gewoon’ open. Wel roepen we u op uw milieuparkbezoek uit te stellen. Kom alleen als dat echt moet!

  2. Wordt het oud papier nog ingezameld? Nee, papier kunt u brengen naar het milieuperron. Kijk voor meer informatie op de pagina milieuperrons.

Maaltijden afhalen of laten bezorgen
1. Nieuwe app Bavvie om Maastrichtse restaurants uit de brand te helpen ((Nieuwsbericht uit De Limburger)

Maastrichtse restaurants op een rijtje die uit nood zijn overgeschakeld op afhalen en bezorgen. Dat is de app Bavvie, Maastrichts voor mond.
De app is van Maastrichtenaar Bart Rikers, naar Haarlems voorbeeld. „Ik koos voor restaurants die niet op Thuisbezorgd staan.”

Rikers wil lokale horeca steunen. „Er staan nu 60 restaurants op, en 8400 gebruikers die samen 600 keer per dag in de app zoeken.”
Wie de restaurants wil checken gaat naar bavvie.nl om door de lijst te scrollen.

2. BitsenBites

In plaats van de bekende etentjes op dinsdag en donderdagavond in Residence Sonneville, bereidt BitsenBites nú dagelijks verse maaltijden voor de bewoners uit Maastrichtse wijken die slecht ter been zijn en weinig mogelijkheden hebben om zelf aan een gevarieerde, gezonde maaltijd te komen. Wekelijks, van maandag t/m vrijdag kunt u kiezen uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Voorwaarde is wél dat u uw bestelling minimaal 24 uur van te voren bij hun bekend maakt!

Bestellen: e-mail: info@bitsenbites-catering.nl WhatsApp: 06 27 59 68 67 Website: www.bitsenbites.com
Voor meer info en menu: www.bitsenbites.com

Uitvallen buitenverlichting Centre Céramique

Van de directeur van Centre Céramique, Stef Niekamp, ontvingen we een bericht over het uitvallen van de buitenverlichting van Centre Céramique. Zie de bijlage voor betreffend bericht.