Beste Buurtbewoners,
Hierbij enkele nieuwsberichten van Buurtnetwerk Céramique, de Gemeente Maastricht en externe organisaties.

1) Berichten van Buurtnetwerk Céramique
1.1 Stand van zaken
In de meest recente persconferentie zijn een flink aantal versoepelingen aangekondigd.
Zoals het loslaten van de 1,5 meter afstand houden, opheffing van bepaalde groepsbeperkingen en het verlengen van de sluitingstijd voor diverse sectoren. En eind februari 2022 zelfs bijna weer “terug naar normaal”. Met natuurlijk wel een beroep op ons gezond verstand om bepaalde basisregels te blijven navolgen.

Dat betekent voor ons als buurtnetwerk, dat er weer ruimte komt om te gaan kijken naar de (groeps)activiteiten die tot nu toe “on hold” of op een zeer laag pitje stonden. Zoals:

De bridgeclub, die tweewekelijks op de dinsdagmiddag georganiseerd werd
De fotoclub, waarbij de contacten en opdrachten, voor zover mogelijk, nu via de mail verlopen
De samenkomst van diverse VvE’s en HBV’s van de wijk Céramique, een- of tweemaal per jaar georganiseerd door ons buurtnetwerk en
De buurtborrel, die op 16 januari 2022 helaas niet door kon gaan.
Meer concrete informatie over bovengenoemde of andere (nieuwe) activiteiten wordt tijdig gepubliceerd op onze website www.bnwceramique.nl, op onze Facebookpagina en via onze digitale brief (e-mail).
N.B. Wilt u onze nieuwsberichten persoonlijk ontvangen, meld u dan aan via algemeen@bnwceramique.nl

1.2 Reeds geplande activiteiten

Presentatie op 8 april 2022 over het masterplan “Boven het Spoor” door Jo Coenen

Op vrijdag 8 april 2022 organiseert Buurtnetwerk Céramique een presentatie over het masterplan “Boven het Spoor”, met aansluitend de gelegenheid om na te praten en wat te drinken.
Met hun, op 9 februari 2022 bij de Gemeenteraad ingediende, masterplan “Boven het Spoor” willen oud- Rijksbouwmeester Jo Coenen en econoom Luc Soete de spoorbarrière in Maastricht definitief slechten. Fietsers en voetgangers kunnen straks dwars door het station Wyck naar een nieuwe zijtak van de Groene Loper. Een spoortunnel van 1,5 kilometer en een ondergronds Maastrichts station scheppen meteen ook ruimte voor 150.000 vierkante meter bebouwing, inclusief een woonwijk. De spoorwegovergang Duitse Poort vervalt, wat de bereikbaarheid van Wyck verbetert. Ook de verbinding van het station met Céramique wordt breder.

Locatie: Martinushuis Hoogbrugstraat 42, Maastricht in de Achterzaal
Datum: Vrijdag 8 april 2022: presentatie van 15.00u tot circa 17.00u, daarna “sociaal” treffen
Kosten: presentatie: gratis; consumpties: eigen rekening
Aanmelden: via algemeen@bnwceramique.nl tot 28-3-2022. Alsnog verhinderd, gaarne tijdig afmelden.
Vermelden: naam, aantal personen
Bijzonderheden: minimaal 4 0en maximaal 50 personen

2) Berichten van Gemeente Maastricht
2.1 De 1e palen de grond in (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)

In 2021 vroegen we je om mee te denken over plekken voor openbare laadpalen in Maastricht. We zijn nu begonnen met het plaatsen van in totaal 93 van die palen. Dit voorjaar kun je meedenken over de plek van nog eens 88 nieuwe laadpalen.
Voor meer informatie: https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/nieuws/stand-van-zaken-plaatsen-van-openbare-laadpunten- maastricht

2.2 Wordt lid van ons panel en bepaal de toekomst van Maastricht (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht)
Jij kunt meedenken over allerlei verschillende onderwerpen die spelen of gaan spelen in Maastricht. Tenminste, als je lid wordt van ons panel. Onder elke 50 nieuwe leden verloten we een waardebon van 50 euro van de Bold Rooftopbar Maastricht.
Voor meer informatie: https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/nieuws/word-lid-van-maastricht-forum-en-maak-kans-op- waardebon

2.3 Subsidie elektrisch rijden bepaald de moeite waard (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht) Voor automobilisten die een elektrische auto willen gaan rijden, is ook in 2022 subsidie beschikbaar. Het gaat snel, want sinds het loket 3 januari opende, werd er al bijna 20 miljoen euro aan subsidie vergeven. Dat blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die de subsidies verstrekt.

Voor meer informatie: https://www.maakdebeweging.nl/nl/producten-en-diensten/elektrisch-rijden/subsidie-bij-aankoop-elektrische-auto/

2.4 Gemeenteraadsverkiezingen 2022 (tekst uit nieuwsbrief van Gemeente Maastricht) Keuze onbepaald? In maart mogen we weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Maastricht. Vind je het lastig om een partij te kiezen? Vul de stemwijzer in!
Zie: https://maastricht.stemwijzer.nl

3) Berichten van externe organisaties en instanties
3.1 Drie dagen lang Oscarfavorieten in Lumière (tekst uit nieuwsbrief van Cinema Lumière)

Zondag 27 februari t/m 2 maart
In week 6 werden de Oscarnominaties bekend gemaakt. Traditiegetrouw vertoont Lumière tijdens Oscarnaval de meest spraakmakende titels uit deze nominatielijst. In de filmzalen zie je een heel Carnavalsweekend lang een feestelijk programma vol Oscarfavorieten. Of je nu Carnaval wilt ontvluchten of tussen het feesten door volledig verkleed naar de film komt, het kan allemaal.
Voor meer informatie: https://lumiere.nl/programma