Beste Buurtbewoners,

Hierbij weer een aantal nieuwsberichten van het Buurtnetwerk Céramique.

VriendenLoterij Hartenwensen (bericht van Vier het Leven d.d. 30-4-2020)

Van Vier het Leven ontvingen wij onderstaand bericht. Is wel kort dag, want u moet vóór 3 mei 2020 reageren, maar het is een heel leuk initiatief dus hopelijk lukt het u toch nog om iemand hiervoor in aanmerking te laten komen.

Vier het Leven vervult Hartenwensen! Gisteren organiseerde Vier het Leven samen met initiatiefnemer Ali B ‘De Ali B Vrienden Tour’. Ouderen uit negen woonzorgcentra konden even gezellig samen genieten van optredens van o.a. Karin Bloemen, Alain Clark en natuurlijk Ali B zelf. Maar naast dit mooie initiatief van Ali B en zijn vrienden, willen we natuurlijk nog veel meer doen voor de ouderen. Om hen een mooie muzikale ervaring te geven, deelt Vier het leven namens de VriendenLoterij Hartenwensen uit. Een Hartenwens houdt in dat wij zorgen dat een eenzame oudere een serenade ontvangt van een artiest. Recht uit het hart. Heb jij een Hartenwens voor een Vier het Leven-deelnemer of een ouder iemand die jij goed kent en gun je hem of haar een muzikale belevenis ? licht deze dan kort toe en deel de wens met ons op hartenwens@4hetleven.nl. Doe dit vóór 3 mei 2020. Vier het Leven bestaat op 3 mei aanstaande 15 jaar en daarom laten we 15 wensen in vervulling komen. #cultuur #vierhetleven.

Nog steeds geen papierinzameling (bericht van de Gemeente Maastricht d.d. 30-4-2020)

Tot nader bericht haalt de gemeente geen oud papier op. De gemeente heeft hiervoor onvoldoende capaciteit. Normaal doen verenigingen dit, maar die activiteit is gestopt. Ook Suez, de papierverwerker waarmee de gemeente samenwerkt, zamelt niet meer in. Ziet u dat mensen toch nog oud papier aan de straat zetten? Tip ze even dat het niet meer wordt opgehaald en dat ze het kwijt kunnen bij het milieuperron of milieupark. Ook de handhavers van de gemeente zijn op pad om mensen hierop te wijzen.   

Wanneer weer wel? 

Als het papier weer wordt opgehaald, maakt de gemeente dat bekend via: 

Een bericht over de papierinzameling vindt u op onze website: https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/nieuws/nog-steeds-geen-papierinzameling

Heeft u vragen over het ophalen van papier? Bel dan het GemeenteLoket via 14 043.

Tip van een buurtbewoner van Céramique: hang in de liften van de appartementencomplexen tegen de tijd dat het oud papier normaal wordt opgehaald een briefje met de mededeling dat tot nader order geen papier op straat gezet kan worden.

75 jaar vrijheid bij Theater aan het Vrijthof

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag staan voor de deur en ook in dit kader doen we het dit jaar Samen even anders. Zo luister je bijvoorbeeld online naar de verhalen van de laatste getuigen en wordt een klassieker eenmalig omgetoverd tot hoorspel. Ook vanuit thuis kunnen we onze vrijheid vieren.

https://www.theateraanhetvrijthof.nl/uw-bezoek/nieuws/samen-even-anders