Beste Buurtbewoners,

Hierbij enkele nieuwsberichten van Buurtnetwerk Céramique, Gemeente Maastricht en andere externe instanties, met daaruit als agenda:

 • Dinsdag 4 juni 2024: Koepelkerkconcert

 • Elke donderdag: Wandeling in de Euregio

 • Donderdag 6 en 20 juni 2024: Huiskamerbijeenkomst in CC

 • Donderdag 13 en 27 juni 2024: Gratis wandel & running tours

 • Vanaf 17 juni 2024: Triceratops in CC

 • Vrijdag 21 juni 2024: Presentatie Almanakken en Agenda’s in CC (vervalt, mogelijk alsnog op een latere datum)

 • Zaterdag 22 juni 2024: Route du Soleil in Wyck

 • Vrijdag 19 juli 2024: Lezing De Oudere Consument in CC

1.2 Huiskamerbijeenkomst op 6 en 20 juni 2024 in CC

Op elke 1e en 3e donderdag van de maand organiseert buurtnetwerk Céramique de zogenaamde Huiskamer. Dus ook weer op 6 en 20 juni 2024. Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners, die vrij toegankelijk is en waar je ongedwongen met elkaar contact hebt. Even praten met iemand over wat jou bezighoudt, jou interesseert of samen actuele onderwerpen bespreken. Samen je hobby uitoefenen.
Vanuit Buurtnetwerk Céramique zijn 2 vrijwilligers aanwezig. Er is geen vast programma. De invulling komt spontaan, wordt bepaald door de behoefte/wensen van de deelnemers zelf.

 • Wanneer: 1e en 3e donderdag van de maand van 14.30u tot 16.30u.

 • Waar: Centre Céramique begane grond, ruimte in de hoek waar normaal MaastrichtDoet! Zit

 • Kosten: Geen, alleen consumpties e.d. voor eigen rekening

 • Aanmelden: Niet nodig, vrije inloop

1.3 Euregio-wandeling: Wandelgroep Céramique (elke donderdag)

Elke donderdag wandelt een aantal bewoners uit Céramique in de euregio. In Zuid Limburg en net over de grens. Vertrek: 9.30u vanuit Remalunet (kant Heugemerweg). Afstand: ca 12 km. Geen klimpartijen. Aanmelden: bij Ger Essers via g.essers@planet.nl of 06-22871951 of bij Jean Willems 06-25014267. Afsluiting: eenvoudige lunch. Bijzonderheden: aansluiten bij wandelapp. Eigen vervoer regelen. Daarna evt. mogelijkheid tot carpoolen. Kosten: geen, alleen bij carpoolen een carpool- vergoeding en voor de lunch.

 

1.4 Presentatie Almanakken en Kalenders op 21 juni 2024 vervalt

Helaas hebben we, gezien het geringe aantal aanmeldingen, moeten beslissen om deze presentatie op 21 juni 2024 te laten vervallen. Dit in overleg met de spreekster, mevrouw Truus Roks. Onderzocht wordt of het mogelijk is om deze presentatie op een latere datum dit jaar te houden. Blijkbaar is de maand juni geen gunstige maand om een dergelijke activiteit te organiseren.

1.5 Presentatie De Oudere Consument op vrijdag 19 juli 2024 in CC

Op vrijdag 19 juli 2024 organiseert buurtnetwerk Céramique een presentatie over De Oudere Consument in Centre Céramique. De presentatie wordt gegeven door meneer Hans Kasper. Hans is sinds 2018 met pensioen en was hoogleraar marketing aan de Universiteit Maastricht en directeur van onderzoeksbureau Etil.

Het aantal ouderen in Nederland neemt verder toe de komende jaren. Wat zijn de kenmerken van de oudere consumenten (anders dan hun leeftijd)? Zijn er verschillende groepen van oudere consumenten te onderscheiden? Waar geven zij hun geld aan uit? Wat zijn hun behoeften? Hoe moet je hen benaderen? Maar ook, hoe moet je hen vooral niet benaderen? Kortom, hoe moet je met deze groeiende doelgroep communiceren?

Deze vragen komen aan de orde in de lezing van het Buurtnetwerk op 19 juli. Het is interessant om zelf na te gaan waar je je in herkent. Veel praktijkvoorbeelden komen naar voren in de lezing die Hans Kasper zal verzorgen.

 • Wanneer: 19 juli 2024

 • Locatie/tijd: Multifunctionele Zaal CC van 14u tot 16u, aansluitend gelegenheid tot sociaal treffen bij Coffeelovers in CC

 • Kosten: Lezing: gratis; consumpties: eigen rekening

 • Aanmelden: via algemeen@bpfceramique.nl voor 12 juli 2024. Verhinderd: gaarne tijdig afmelden.

 • Vermelden: naam, aantal personen en email-adres.

2. Externe berichten

2.1 Ontdek & Verbind Maastricht Running en Wandel tours op donderdag 13 en 27 juni 2024 (tekst uit website):

Dit jaar organiseren we een tiental gratis Ontdek & Verbind Maastricht . Doel is om samen met andere inwoners van diverse achtergronden je eigen stad beter te leren kennen. Je kunt deelnemen aan de running tour of wandel tour. Beide starten tegelijkertijd.

Reserveer je Gratis Tickets Tour voor de 4e tour op 30/5    Thema: Kunst op straat

Reserveer je Gratis Tickets Tour voor de 5e tour op 13/6    Thema: Stad en Spoor (met o.a. aandacht voor Koepelkerk en masterplan “around the track”)

De volgende wandel en running tour is gepland op: 27/6

Meer info op www.maastrichtrunningtours.nl/events

Raoul Spronken | Your running guide

www.maastrichtrunningtours.nl

Tel. +31 6 36 277 284

2.2 Triceratops in Centre Céramique vanaf 17 juni 2024 (tekst uit nieuwsbrief Centre Céramique)

Centre Céramique heeft een primeur waar we je graag voor uitnodigen!
Van 18 juni t/m 4 augustus is er een 67 miljoen jaar oude Triceratops te bewonderen in Centre Céramique. Deze Triceratops is één van de zes van de kudde die Naturalis Biodiversity Center Nederland gevonden heeft. De kudde verspreidt zich langzaam door Nederland en wij zijn trots dat onze locatie de eerste is waar één van de kudde te zien is. Het is een bijzondere samenwerking tussen Bibliotheek Maastricht, Natuurhistorisch Museum Maastricht en Naturalis.

Dit avontuur heeft drie bijzondere momenten waar we jou graag voor uitnodigen:

 • Aankomst van de Triceratops in Maastricht op maandag 17 juni.

 • Opbouw van de Triceratops in Centre Céramique op dinsdag 18 juni en woensdag 19 juni.

 • Feestelijke familie-opening van Triceratops in Centre Céramique op woensdag 19 juni.

Voor meer detailinformatie: https://www.centreceramique.nl/zien-en-doen/tentoonstellingen/triceratops-in-centre-ceramique?utm_source=Uitnodiging+Triceratops&utm_campaign=9c41ce13ce-EMAIL_CAMPAIGN_4_30_2024_14_24_COPY_02&utm_medium=email&utm_term=0_16f1b7102a-9c41ce13ce-289801311

2.3 “route du Soleil” in Wyck op zaterdag 22 juni 2024 (tekst uit nieuwsbrief Ondernemend Wyck)

𝗢𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟮 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗱𝗲 ‘𝗥𝗼𝘂𝘁𝗲 𝗱𝘂 𝗦𝗼𝗹𝗲𝗶𝗹’ 𝗶𝗻 𝗪𝘆𝗰𝗸 𝗱𝗿𝗮𝗮𝗶𝘁 𝗮𝗹𝗹𝗲𝘀 𝗼𝗺 𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗿 𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗱𝗿𝗶𝗻𝗸𝗲𝗻!
Verwen je smaakpapillen met heerlijke proeverijen, bijzondere gerechten en verfrissende drankjes bij onze fantastische eet- en drinkgelegenheden.
Volg de kleurrijke lampionnen langs de autovrije straten en ontdek een scala aan smaakvolle verrassingen. Mis deze culinaire reis niet en kom genieten van al het lekkers dat Wyck te bieden heeft!  Kijk op onze website voor meer informatie.

2.4 Een zak of een bak voor je restafval? Geef je mening! (tekst uit nieuwsbrief Gemeente Maastricht)

Camera’s bij de milieuperrons? Iedere week je gft+e ophalen in de winter? We willen graag van je weten wat jij vindt van de manier van afval inzamelen en scheiden in Maastricht. We hebben jouw mening nodig voor het grondstoffenplan dat we maken. In dat plan staat hoe we in de toekomst de inzameling van afval willen regelen. Vul je onze vragenlijst in? Daar heb je ongeveer 10 minuten voor nodig.  

Voor meer detailinformatie en de enquête: https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=gakb8tf6&Kanaal=Digitalenieuwsbrief