Nieuws/info van Buurnetwerk Céramique

Afhaal- en bezorgservice BitsenBites
Stef Strijbos van BitsenBites en zijn team verzorgen in deze coronaperiode een wekelijks (maandag t/m vrijdag) wisselend driegangenmenu, dat u kunt afhalen of laten bezorgen. Iedere week staat het menu in het teken van een bepaald thema. In de week van Sinterklaas bijvoorbeeld, is het thema “vol verwachting klopt ons hart”. Keuze uit vlees, vis of vegetarisch.

Voor meer info: www.bitsenbites.com


Nieuws/info van andere geledingen

1) Info van onze wijkagent: wegafsluiting Remalunet en Mosalunet op 8 december 2020
Op 8 december 2020 van 07.00 uur tot 12.00 uur is het Remalunet en van 12.00 uur tot 19.00 uur is het Mosalunet afgesloten voor het verkeer INCLUSIEF DE HULPVERLENINGSDIENSTEN. Ter plaatse vinden onderhoudswerkzaamheden plaats. Verkeerstekens regelen de verkeerssituatie ter plaatse.
Nadere info: van Rens Mobiliteit, dhr. M. de Wilde, telefoon.: 0683016675


2) Info van Thuis in Maastricht: de Maastricht Award Box als warme ode aan de ondernemers van de stad
Dit najaar geen avondvullend programma waarin hoofdrollen zijn weggelegd voor Maastrichtse bedrijven die innovatie en technische hoogstandjes hoog in het vaandel hebben staan. De jaarlijkse uitreiking van de Maastricht Awards stond deze keer in het teken van ondernemers met bijzondere initiatieven in ongekende tijden. Woensdag 18 en vrijdag 20 november maakte wethouder Vivianne Heijnen en in haar kielzog beleidsmedewerkers van de Gemeente Maastricht een rondgang door de stad. Twintig bedrijven werden om zeer uiteenlopende redenen door het stadsbestuur gefêteerd voor de vaak bijzondere wijze van ondernemen in het algemeen en in coronatijden in het bijzonder. De komende tijd stelt Thuis in Maastricht deze en ook andere – veelal jonge – bedrijven en ondernemers graag nader aan u voor.

De boxen werden woensdag 18 en vrijdag 20 november uitgereikt aan de volgende bedrijven:
Artemis Tours, Bams Drankenshop, Bessems Dranken, Café Servaas, De Bananenboxer, De Baron cocktailbar, Embloom, Il Fiore, JEF Gastrobar, Jo Heuts, Luster, Media Service Maastricht, Medprotex, Museum of Illusions, No Label, Notinthesupermarket, Poirier, StayOkay Hotel, Vino&Friends en Zuivelhandel Habets (uitzonderlijke toekenning na stopzetting bedrijf na 42 jaar).

Voor meer info: https://www.thuisinmaastricht.nl/de-maastricht-award-box-als-warme-ode-aan-de-ondernemers-van-de-stad/


3) Info van Gemeente Maastricht: Veilig rondje stad?
Wanneer mensen in groepen bijeenkomen kan het coronavirus zich snel verspreiden. Daarom heeft ook de gemeente Maastricht voor de binnenstad extra maatregelen getroffen om te voorkomen dat er onverantwoorde situaties ontstaan. De afgelopen zomermaanden waren druk. Vandaar de tips gericht op spreiding van bezoekersstromen om veilig gebruik te kunnen maken van de beschikbare ruimte. Ter herinnering in deze soms weer (te) drukke tijden:

Veilig rondje stad. Zo doe je dat! 
https://www.maastrichtbereikbaar.nl/nl/agenda/veilig-rondje-stad-zo-doe-je-dat/


4) Info van Ondernemend Wyck: Stad en Spoor (Stationsomgeving Maastricht)
Het hele project van Stad en Spoor is uitgesteld. Er zijn teveel vraagtekens in dit plan op basis van nieuwe zienswijze, inspraak, onderzoeken, etc. Het is een complex dossier dat ook vertraging heeft gekregen vanwege Corona. Voorjaar 2021 zal het plan met een nieuw bureau worden opgepakt.