Van zaterdag 4 juli t/m zondag 4 oktober 2020 is de nieuwe tentoonstelling van Bureau Europa, in samenwerking met Jo Coenen Architect & Urbanist, te bezichtigen. Waarin ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de bouwmeester een 40-jarig palmares wordt uitgerold in hun platform voor architectuur en design.
Tekst website Bureau Europa over deze tentoonstelling:

De Limburgse bouwmeester neemt ons mee in de wereld van de architectuur door het kijkglas te leggen op de praktijk van ontwerpen, het ontwikkelen van visies voor steden en gebieden en het lesgeven aan een nieuwe generatie.
Het iconische werk van Jo Coenen strekt zich uit van de realisatie van wijken als Céramique in Maastricht en Leidsche Rijn in Utrecht tot prominente gebouwen als de Openbare Bibliotheek Amsterdam, de Vesteda Toren in Eindhoven, en het gebouw van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam. Het omhelst zijn vele visies op ruimteontwikkeling, zijn Rijksbouwmeesterschap en zijn leerstoelen in Nederland en Europa. De verzamelde beelden en verhalen tonen de complexiteit en rijkdom van het vak en maken inzichtelijk waarom architectuur ook wel de Moeder der Kunsten wordt genoemd.

Toegang reguliere entreeprijzen; reserveren via info@bureau-europa.nl