Na 5 jaar neemt Stef Niekamp afscheid als directeur van Centre Céramique, Kumulus en het Natuurhistorisch Museum Maastricht, drie culturele instellingen van de gemeente Maastricht. Met veel energie en enthousiasme heeft hij zich de afgelopen jaren ingezet voor het waarborgen van cultuur in de stad, gezorgd voor innovatie, het integreren van de instellingen, het verbeteren van de status van de gebouwen en de financiën op orde gebracht. Nu staan de instellingen weer voor een grote opgave. Centre Céramique wordt verbouwd en de instellingen worden opnieuw gepositioneerd. Hierbij is speciale aandacht voor Kumulus. “Ik heb het volste vertrouwen dat met de ongekende energie, expertise en betrokkenheid van de medewerkers dit ook zal slagen”, aldus Stef Niekamp. Nieuwe uitdaging

De Raad van Toezicht van Stichting Kom Leren, met 20 basisscholen in Maastricht en het Heuvelland, heeft per 1 september 2020 Stef Niekamp en Inge Ambaum-Jordens benoemd tot respectievelijk voorzitter lid van het College van Bestuur van deze stichting. Stef Niekamp zegt: “Een mooie nieuwe uitdaging voor mij persoonlijk. Een nieuwe ‘hoek’ in mijn carrière, waar ik met frisse energie aan mag beginnen”.

Stokje overnemen

De directie van de gemeente Maastricht zoekt naar een geschikte kandidaat om als opvolger van Stef Niekamp, de functie als directeur Centre Céramique, Kumulus en Natuurhistorisch Museum in te vullen.