1) Hoe gaat het met de verbouwing van Centre Céramique? (tekst uit nieuwsbrief Centre Céramique) Inmiddels zijn de bouwketen voor het pand verwijderd, wordt het stof weggepoetst en worden de grote bouwwerkzaamheden afgerond. Nu wordt er hard doorgewerkt aan het nieuwe interieur. De komende maanden wordt dit steeds meer zichtbaar. Wil je een kijkje achter de schermen? Kijk dan op onze site.

Meer info: Verbouwing Centre Céramique en verhuizing Kumulus (centreceramique.nl)
Heb je vragen?
Neem gerust contact met ons op. De klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00u tot 17.00u en op zaterdag van 13.00u tot 17.00u via klantenservice@maastricht.nl of 043-3505600.

2) Centre Céramique biedt gratis hulp bij belastingaangifte (tekst uit persbericht Centre Céramique)
Kan je wel wat hulp gebruiken bij de digitale belastingaangifte voor 2020? Maak dan een afspraak voor het Belastingspreekuur voor gratis advies. Op 14, 15, 21, 28 en 29 april ben je van harte welkom bij Centre Céramique. Samen met Stichting First Fiscale Rechtshulp kijken experts met je mee. Ook kunnen we je helpen bij vragen over toeslagen of helpen bij het aanvragen hiervan.

Wat neem je mee?
– DigiD inloggegevens
– Identiteitsbewijs
– Alle jaaropgaven van het jaar waarover aangifte wordt gedaan
– Overzicht van bijzondere kosten zoals ziektekosten
– Overzicht van betaalde of ontvangen alimentatie
– Overzicht van uw bezittingen en schulden
– Huur- en inkomensgegevens van een eventuele partner.
Vereisten voor deelname
Je gezinsinkomen is lager dan € 39.055,- en je hebt geen onderneming.

Aanmelden
Vanwege corona is aanmelden verplicht via klantenservice@maastricht.nl of 043 350 5600.
Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de bibliotheek bent. Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik&Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij Centre Céramique.

Coronamaatregelen
Voor jouw en onze veiligheid hanteren wij een aantal maatregelen tijdens het spreekuur ter voorkoming van het verspreiden van het corona-virus:
• Het dragen van een mondkapje is verplicht
• Handen ontsmetten bij binnenkomst
• Houd 1,5 meter afstand
• Kom alléén naar het spreekuur
• Kom niet naar het spreekuur als jijzelf of iemand in jouw huis koorts (vanaf 38 C) en
benauwdheidsklachten heeft en laat het onze Klantenservice weten dat je niet kunt komen
Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst
De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk.